Makelaars in Zuid-Limburg

Huis verkopen in Zuid-Limburg?

Makelaars in Sittard

Bent u van plan uw huis te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar in Sittard en omgeving? Dan vindt u hier een duidelijk overzicht van alle makelaars in de regio 046. Ook heeft u via onze website de optie om kosteloos offertes van makelaars uit Sittard en omgeving te vergelijken en bieden wij handige tips met betrekking tot het vervolgens kiezen van de juiste makelaar in Sittard.

Op deze pagina...

makekaars-in-sittard

Woning verkopen en de huidige woningmarkt Sittard

Als u overweegt uw woning in Sittard te verkopen vraagt u zich wellicht ook af hoe het er nu voor staat met de huidige woningmarkt in Sittard. Dit is uiteraard relevant voor hoe snel uw huis uiteindelijk verkoopt maar ook voor welke prijs deze verkocht zal worden. Als we kijken naar de cijfers van Huispedia kunnen we zien dat op dit moment een woning in Sittard gemiddeld binnen 18 dagen verkocht terwijl het landelijk gemiddelde op 35 dagen ligt. Verder blijkt uit cijfers van het NVM dat de gemiddelde transactieprijs van een woning met maar liefst 8% gestegen is ten opzichte van 2019. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe stikstofregeling die veel nieuwbouwprojecten stil heeft gelegd. Dit terwijl de vraag naar woningen toe blijft nemen waardoor in bijna alle gevallen woningen boven de vraagprijs worden verkocht. makelaars-in-maastrichtVerkooptijd regio Zuid-Limburg

Huis verkopen? Dit zijn de 9 belangrijkste stappen

Wat is mijn woning in Sittard waard?

U weet inmiddels dus dat de vastgoed goden uw goed gezind zijn met een korte verkooptijd en daarnaast een grote kans op verkoop boven de verkoopprijs. Maar hoeveel is uw huis eigenlijk waard als als u besluit over te gaan tot daadwerkelijke verkoop? Om deze vraag te beantwoorden moet eerst duidelijk worden gemaakt dat zelfs taxateurs van elkaar verschillen wanneer deze precies hetzelfde huis taxeren. Dit komt doordat uiteindelijk het taxeren van een woning gedeeltelijk een kwestie van gevoel en ervaring blijft. Om zelf een idee te krijgen van wat uw huis waard is zijn er een aantal mogelijkheden:

WOZ waarde

U heeft er al vast eerder van gehoord omdat deze waarde bepaald hoeveel BsGW u moet betalen elk jaar. Deze WOZ waarde is in principe een taxatie van de gemeente Sittard. Voor het opvragen van deze waarde kunt u hier klikken.

Indexeren woning

Een andere mogelijkheid die u kunt gebruiken is het indexeren van uw huis vanaf het moment dat uw de woning zelf heeft gekocht tot de dag van vandaag. Op deze manier wordt de waardeontwikkeling van de woningmarkt uit uw regio door de jaren heen opgeteld bij de koopprijs tijdens aankoop van uw huis. Voor het indexeren van uw woning kunt u hier klikken.

Woningwaarde Kadaster

Een andere manier om een goed idee te krijgen van uw huidige woningwaarde is de gratis rekentool van het Kadaster. Hier kunt u een aantal gegevens over uw huis invullen en ontvangt u vervolgens per mail uw woningwaarde. Houdt er wel rekening mee dat de woningwaarde ook wordt beïnvloedt door de staat van onderhoud, huidige marktwerking, specifieke ligging en meer. Voor een zo volledig en duidelijk mogelijk beeld te krijgen adviseren wij altijd offertes op te vragen want zelfs makelaars verschillen van elkaar in de afgegeven vraagprijs.

Tips vóórdat u uw huis in Sittard in de verkoop zet.

Gelet op de huidige marktwerking van woningverkoop in Sittard zit u inmiddels al goed. Echter, de uitvoering ofwel verkoop is minstens zo belangrijk. Met behulp van deze tips kunt u ervoor zorgen het maximale te halen uit uw woningverkoop:

Ga niet voor de hoogste vraagprijs

Heeft u meerdere offertes ontvangen van makelaars in Sittard kies dan niet direct voor de hoogst afgegeven vraagprijs. Een onderdeel van uw doel zijn veel bezichtigingen te krijgen zodat mensen de kans krijgen “verliefd” te raken op uw woning. Alleen dan zullen deze potentiele kopers een bod uitbrengen en hoe meer bieders des te meer kans op verkoop boven de vraagprijs.

Werk achterstallig onderhoud weg

De meerderheid van de woningzoekenden zijn niet opzoek naar opknappers maar willen het liefste een instapklare woning. Door vóór dat u uw huis te koop zet nog achterstallig onderhoud weg werkt spreekt u een veel grotere doelgroep aan. En u raadt het al, hierdoor stijgt de kans op het aantal biedingen en daarmee ook de kans op verkoop boven de vraagprijs.

Wees kritisch over het marketingplan

Heeft u van meerdere makelaars in Sittard offertes opgevraagd wees dan kieskeurig over hun marketingplan. Wat hoort er nu wel onder en wat niet? Denk hierbij aan eventuele promotievideo’s, de kwaliteit van de foto’s extra marketing middelen die wel of niet worden gebruikt. De eerste indruk op Funda is ontzettend belangrijk voor het uiteindelijk aanvragen van een bezichtiging of niet. Dit valt en staat natuurlijk met de manier waarop uw huis door de makelaar gepresenteerd wordt.

Makelaar Kiezen: De 7 Belangrijkste Tips

Gratis offertes van makelaars in Sittard

Zoals eerder al omschreven bieden wij de makelaar-zoekende een manier om het oriëntatieproces makkelijker en efficiënter te laten verlopen. Zo kunt u via onze website gratis en vrijblijvend vijf makelaars in Sittard vergelijken met elkaar. Deze makelaars zullen u een op maat gemaakte offerte bieden waarin zij hun courtagekosten, werkwijze en vraagprijs omschrijven. Op deze manier kunt u verschillende makelaars in Sittard vergelijken en voorkomen dat u teveel betaald of niet tevreden bent met de geleverde diensten.

Huis verkopen in Sittard?

Vergelijken is geheel kosteloos en vrijblijvend

Hoe het werkt?

Stap 1

U bent op zoek naar een makelaar in Sittard en omgeving. Door de grote verschillen in prijs en service wilt u graag makelaars in Sittard en omgeving vergelijken. Dat begint snel en simpel met het formulier hieronder.

Stap 2

Maximaal 3 makelaars ontvangen uw gegevens. Zij nemen contact met u op. Op basis van uw plannen en wensen stellen zij een persoonlijke offerte op. Dit is gratis en verplicht u tot niets.

Stap 3

U ontvangt van elke makelaar een voorstel. Deze kunt u in alle rust en zonder enige verplichtingen vergelijken. Zo kiest u de makelaar die u op het lijf is geschreven.

Verkoop-makelaars in Zuid-Limburg vergelijken begint hier:

Stap 1 van 3

  • In welke gemeente staat het pand dat u wilt verkopen?

Veel gestelde vragen

Nee, het aanvragen van offertes is geheel kosteloos.

U ontvangt maximaal 3 offertes van makelaars uit uw regio.

Nee, het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend en gratis

Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u snel, efficiënt en bovendien gratis meerdere makelaars vergelijken. Door de vaak grote verschillen in tarieven en service, loont vergelijken bijna altijd.

De offertes worden gemaakt door lokale makelaars die thuis zijn in het gebied waar u zoekt. Mensenwerk dus. Daarom duurt het soms even voordat u de verschillende offertes in huis heeft.

Een individuele benadering, afgestemd op uw wensen en persoonlijke omstandigheden, is maat- en mensenwerk. Daarom kan zo maar een paar dagen duren voordat u alles in huis heeft. Als u 5 werkdagen na het laatste contact nog niks heeft ontvangen, neemt u dan aub hier contact met ons.

De snelste en meest effectieve methode om contact met ons op te nemen, vindt u hier.