Makelaars in Zuid-Limburg

Huis verkopen in Zuid-Limburg?

Makelaars in Maastricht

Overweegt u uw woning te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar in Maastricht? Dan vindt u hier een duidelijk overzicht van alle makelaars in Maastricht en omgeving. Daarnaast heeft u via onze website de mogelijkheid om gratis offertes van makelaars uit Maastricht te vergelijken én bieden wij cruciale informatie met betrekking tot het vervolgens kiezen van de juiste makelaar.

Op deze pagina...

makelaar-maastricht

Huis verkopen en de huidige woningmarkt Maastricht

Als u van plan van uw woning in Maastricht te verkopen vraagt u zich wellicht ook af hoe het er nu voor staat met de huidige woningmarkt in Maastricht. Dit is natuurlijk relevant voor hoe snel uw woning uiteindelijk verkoopt maar ook voor welke prijs deze verkocht zal worden.

Als we NVM voorzitter van de NVM-afdeling Limburg mogen geloven is er enorme krapte op de huidige woningmarkt van Maastricht en worden gemiddeld 3 van de 5 woningen in Maastricht boven de vraagprijs verkocht. Op dit moment wordt een huis in Maastricht in slechts 24 dagen verkocht terwijl het landelijk gemiddelde op 35 dagen ligt.

makelaars-in-maastricht

Huis verkopen? Dit zijn de 9 belangrijkste stappen

Wat is mijn woning in Maastricht waard?

U weet inmiddels dus dat de vastgoed goden uw goed gezind zijn met een korte verkooptijd en daarnaast een grote kans op verkoop boven de verkoopprijs. Maar hoeveel is uw woning eigenlijk waard als als u besluit over te gaan tot daadwerkelijke verkoop?

Om deze vraag te beantwoorden moet eerst duidelijk worden gemaakt dat zelfs register taxateurs van elkaar verschillen wanneer deze exact hetzelfde huis taxeren. Dit heeft te maken met het feit dat onder aan de streep het taxeren van een woning gedeeltelijk een kwestie van gevoel en ervaring blijft.

Om zelf een schatting te krijgen van wat uw woning waard is zijn er een aantal mogelijkheden:

WOZ waarde

U heeft er al vast eerder van gehoord omdat deze waarde bepaald hoeveel u precies aan BsGW verschuldigd bent. Deze WOZ waarde is in principe een grove taxatie van de gemeente Maastricht. Voor het opvragen van deze waarde kunt u hier klikken.

Indexeren woning

Een andere optie die u kunt gebruiken is uw woning indexeren vanaf het moment dat uw de woning zelf heeft gekocht tot de dag van vandaag. Op deze manier wordt de waardeontwikkeling van de woningmarkt uit uw regio door de jaren heen opgeteld bij de koopprijs tijdens aankoop van uw huis. Voor het indexeren van uw woning kunt u hier klikken.

Woningwaarde Kadaster

Een andere optie om een goed beeld te krijgen van uw huidige woningwaarde is de gratis rekentool van het Kadaster. Hier kunt u een aantal gegevens over uw huis invullen en ontvangt u vervolgens per mail uw woningwaarde.

Houdt er wel rekening mee dat de woningwaarde ook wordt beïnvloedt door de huidige marktwerking, staat van onderhoud, specifieke ligging en meer. Voor een zo volledig en duidelijk mogelijk beeld te krijgen adviseren wij altijd offertes op te vragen want ook makelaars verschillen van elkaar in de afgegeven vraagprijs.

Tips vóórdat u uw huis in Maastricht in de verkoop zet.

Met betrekking tot de basis van huidige marktwerking van woningverkoop in Maastricht zit u inmiddels al goed. Echter, de daaropvolgende uitvoering is minstens zo belangrijk. Aan de hand van deze tips kunt u ervoor zorgen het maximale te halen uit uw woningverkoop:

Ga niet voor de hoogste vraagprijs

Heeft u meerdere offertes ontvangen van makelaars in Maastricht ga dan niet direct voor de hoogst geboden vraagprijs. Een onderdeel van uw doel zijn veel bezichtigingen te krijgen zodat mensen de kans krijgen “verliefd” te raken op uw huis. Alleen dan zullen deze potentiele kopers een bod uitbrengen en hoe meer bieders des te meer kans op verkoop boven de vraagprijs.

Werk achterstallig onderhoud weg

De meerderheid van de woningzoekenden op de markt zijn niet opzoek naar opknappers maar willen het liefste direct intrekken. Door vóór dat u uw woning te koop zet nog achterstallig onderhoud weg werkt spreekt u een veel grotere doelgroep aan. En u raadt het al, hierdoor stijgt de kans op het aantal biedingen en daarmee ook de kans op verkoop boven de vraagprijs.

Wees kritisch over het marketingplan

Heeft u van meerdere makelaars in Maastricht offertes opgevraagd wees dan kritisch over hun marketingplan. Wat valt er precies wel onder en wat niet? Denk hierbij aan eventuele promotievideo’s, de kwaliteit van de foto’s extra marketing middelen die wel of niet worden gebruikt. De eerste indruk op Funda is enorm belangrijk voor het uiteindelijk aanvragen van een bezichtiging of niet. Dit valt en staat natuurlijk met de wijze waarop uw woning door de makelaar gepresenteerd wordt.

Makelaar Kiezen: De 7 Belangrijkste Tips

Gratis offertes van makelaars in Maastricht

Zoals eerder al omschreven bieden wij de makelaar-zoekende een manier om het oriëntatieproces makkelijker en efficiënter te laten verlopen. Zo kunt u via onze website geheel gratis en vrijblijvend vijf makelaars in Maastricht vergelijken met elkaar.

Deze makelaars zullen u een op maat gemaakte offerte aanbieden waarin zij hun werkwijze, courtagekosten en vraagprijs omschrijven. Op deze manier kunt u verschillende makelaars in Maastricht vergelijken, uzelf behoeden van te veel te betalen en ontevredenheid met de geleverde diensten voorkomen.

Huis verkopen in Maastricht?

Vergelijken is geheel kosteloos en vrijblijvend

Hoe het werkt?

Stap 1

U bent op zoek naar een makelaar in Maastricht en omgeving. Door de grote verschillen in prijs en service wilt u graag makelaars in Maastricht vergelijken. Dat begint snel en simpel met het formulier hieronder.

Stap 2

Maximaal 3 makelaars ontvangen uw gegevens. Zij nemen contact met u op. Op basis van uw plannen en wensen stellen zij een persoonlijke offerte op. Dit is gratis en verplicht u tot niets.

Stap 3

U ontvangt van elke makelaar een voorstel. Deze kunt u in alle rust en zonder enige verplichtingen vergelijken. Zo kiest u de makelaar die u op het lijf is geschreven.

Verkoop-makelaars in Zuid-Limburg vergelijken begint hier:

Stap 1 van 3

  • In welke gemeente staat het pand dat u wilt verkopen?

Veel gestelde vragen

Nee, het aanvragen van offertes is geheel kosteloos.

U ontvangt maximaal 3 offertes van makelaars uit uw regio.

Nee, het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend en gratis

Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u snel, efficiënt en bovendien gratis meerdere makelaars vergelijken. Door de vaak grote verschillen in tarieven en service, loont vergelijken bijna altijd.

De offertes worden gemaakt door lokale makelaars die thuis zijn in het gebied waar u zoekt. Mensenwerk dus. Daarom duurt het soms even voordat u de verschillende offertes in huis heeft.

Een individuele benadering, afgestemd op uw wensen en persoonlijke omstandigheden, is maat- en mensenwerk. Daarom kan zo maar een paar dagen duren voordat u alles in huis heeft. Als u 5 werkdagen na het laatste contact nog niks heeft ontvangen, neemt u dan aub hier contact met ons.

De snelste en meest effectieve methode om contact met ons op te nemen, vindt u hier.

Makelaars in Maastricht en omgeving

Loading...
Maastricht
Valkenburg
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Gulpen
Maastricht
Valkenburg
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Berg en Terblijt
Maastricht
Maastricht
Gulpen
Maastricht
Maastricht
Ulestraten-Meerssen
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Gulpen
Maastricht
Maastricht
Eijsden
Bunde
Maastricht
Valkenburg
Valkenburg
Maastricht
Valkenburg
Maastricht
Bunde
Maastricht
Maastricht
Maastricht
Valkenburg
Maastricht
Maastricht
Vaals
Maastricht