Makelaars in Zuid-Limburg

Huis verkopen in Zuid-Limburg?

Makelaars in Heerlen

Overweegt u uw huis in Heerlen of omgeving te verkopen en bent u op zoek naar een makelaar in Heerlen en omgeving? Dan vindt u hier een duidelijk overzicht van alle makelaars in Parkstad en de regio 045. Daarnaast heeft u via onze website de mogelijkheid om gratis offertes van makelaars uit Heerlen en omgeving te vergelijken en bieden wij cruciale informatie voor het kiezen van de juiste makelaar in Heerlen.

Op deze pagina...

makelaar-heerlen

Huis verkopen en de huidige woningmarkt Heerlen

Als u van plan van uw huis in Heerlen te verkopen vraagt u zich misschien ook af hoe het er nu voor staat met de huidige woningmarkt in Heerlen. Dit is natuurlijk relevant voor hoe snel uw huis uiteindelijk verkoopt maar vooral ook voor welke prijs uw huis verkocht zal worden.

Huis verkopen? Dit zijn de 9 belangrijkste stappen

Volgens de voorzitter van de NVM-makelaars in Limburg zijn de huizenprijzen in Heerlen flink gestegen en zélfs tijdens de coronacrisis. Dit heeft onder andere te maken met de toegenomen vraag naar woningen terwijl het aanbod achter blijft. Dit komt deels doordat de nieuwbouw van huizen aan banden is gelegd door de nieuwe stikstofregeling. Daarnaast is de vraag naar koopwoningen ook hoog doordat de rente zo laag is. Als gevolg hiervan wordt vrijwel altijd gemiddeld €15.000 tot €20.000 boven de vraagprijs geboden in Parkstad.

Verder heeft Heerlen ook flink aan de weg getimmerd om de stad weer in haar oude glorie te herstellen. Zo is het indrukwekkende maankwartier gebouwd en wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van het imago van de stad. Daarnaast heeft de aanleg van de Buitenring ook een zeer gunstig effect gehad op de algehele bereikbaarheid. Dit soort ontwikkelingen hebben ook veel bijgedragen aan het stijgen van de algehele woningwaarde in Heerlen.

Wat is mijn huis in Heerlen waard?

Het is dus duidelijk dat dit gunstige tijden zijn om uw huis in Heerlen in de verkoop te zetten. Zo zijn de verkooptijden kort en is daarnaast de kans op verkoop boven de verkoopprijs erg groot. Maar hoeveel is uw huis eigenlijk waard als als u besluit over te gaan tot verkoop?

Om deze vraag te beantwoorden moet eerst duidelijk worden gemaakt dat zelfs taxateurs van elkaar verschillen wanneer deze exact hetzelfde huis taxeren. Dit komt doordat het taxeren van een woning gedeeltelijk een kwestie van gevoel en ervaring blijft. Daarnaast wordt de uiteindelijke verkoopwaarde bepaalt door de huidige markt. Er zal dus hoe dan ook nooit een absolute waarde kunnen worden gegeven.

Om zelf een indicatie te krijgen van wat uw huis in Heerlen waard is zijn er een aantal mogelijkheden:

WOZ-waarde

U heeft er al vast eerder van gehoord want deze waarde bepaalt namelijk hoeveel u precies aan BsGW verschuldigd bent. Deze WOZ-waarde is in principe een grove taxatie van de gemeente van uw huis in Heerlen. Voor het opvragen van de WOZ-waarde kunt u hier klikken.

Indexeren woning

Een andere optie is het indexeren van uw woning vanaf het moment dat u de woning heeft gekocht tot de dag van vandaag. Aan de hand van deze methode wordt de waardeontwikkeling van de woningmarkt uit uw regio door de jaren heen opgeteld bij de koopprijs tijdens aankoop van uw huis. Dit is een methode die ook vaak wordt gebruikt door makelaars in Heerlen. Voor het indexeren van uw woning kunt u hier klikken.

Woningwaarde Kadaster

Een andere optie om een goed idee te krijgen van uw huidige woningwaarde is de rekentool van het Kadaster. Hier vult u een aantal gegevens over uw woning in en ontvangt u vervolgens per mail uw woningwaarde.

Houdt er wel rekening mee dat de woningwaarde ook wordt beïnvloedt door de specifiek ligging, huidige marktwerking, staat van onderhoud, en meer. Voor een zo volledig en betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen adviseren wij altijd offertes van makelaars in Heerlen op te vragen want zelfs makelaars in Heerlen verschillen behoorlijk van elkaar in de afgegeven vraagprijs.

Tips vóórdat u uw huis in Heerlen in gaat verkopen

Met betrekking tot de basis van huidige marktwerking van woningverkoop in Heerlen zit u inmiddels al goed. Echter, de daaropvolgende uitvoering is net zo belangrijk voor een succesvolle verkoop. Aan de hand van deze tips kunt u ervoor zorgen het maximale te halen uit uw woningverkoop:

Kies niet meteen de hoogst afgegeven vraagprijs

Heeft u meerdere offertes ontvangen van makelaars in Heerlen of Parkstad? Kies dan niet direct voor de hoogst afgegeven vraagprijs. Een onderdeel van uw doel moet zijn: zijn veel bezichtigingen te krijgen zodat mensen de kans krijgen “verliefd” te raken op uw huis. Alleen dan zullen deze potentiele kopers een bod uitbrengen en hoe meer bieders des te meer kans op verkoop boven de vraagprijs.

Werk achterstallig onderhoud weg

De meerderheid van de woningzoekenden op de markt zijn niet opzoek naar opknappers maar willen het liefste een instapklare woning. Door, vóórdat u uw woning te koop zet, nog achterstallig onderhoud weg te werken spreekt u een veel grotere doelgroep aan. En u raadt het al, hierdoor neemt de kans op het aantal biedingen toe en daarmee ook de kans op verkoop boven de vraagprijs.

Wees kritisch over het marketingplan

Heeft u van meerdere makelaars in Heerlen offertes opgevraagd wees dan kritisch over hun marketingplan. Wat zit er precies wel en niet bij inbegrepen? Denk hierbij aan de kwaliteit van de foto’s, eventuele promotievideo’s, extra marketing middelen die wel of niet worden gebruikt. De eerste indruk op Funda is ontzettend belangrijk voor het uiteindelijk aanvragen van een bezichtiging of niet. Dit valt en staat natuurlijk met de manier waarop uw huis door de makelaar gepresenteerd wordt.

Gratis offertes van makelaars in Heerlen

Zoals eerder al omschreven bieden wij de huiseigenaar in Zuid-Limburg de optie om het zoeken naar een geschikte makelaar makkelijker te maken. Zo kunt u via onze website gratis en vrijblijvend drie makelaars in Heerlen en Parkstad vergelijken met elkaar. Deze makelaars zullen u een op maat gemaakte offerte aanbieden waarin zij onder andere hun courtagekosten, werkwijze en vraagprijs omschrijven. Op deze manier kunt u verschillende makelaars vergelijken, uzelf behoeden van te veel te betalen én ontevredenheid met de geleverde service voorkomen.

Makelaar Kiezen: De 7 Belangrijkste Tips

Huis verkopen in Heerlen?

Vergelijken is geheel kosteloos en vrijblijvend

Hoe het werkt?

Stap 1

U bent op zoek naar een makelaar in Heerlen en omgeving. Door de grote verschillen in prijs en service wilt u graag makelaars in Heerlen en omgeving vergelijken. Dat begint snel en simpel met het formulier hieronder.

Stap 2

Maximaal 3 makelaars uit Heerlen ontvangen uw gegevens. Zij nemen contact met u op. Op basis van uw plannen en wensen stellen zij een persoonlijke offerte op. Dit is gratis en verplicht u tot niets.

Stap 3

U ontvangt van elke makelaar een voorstel. Deze kunt u in alle rust en zonder enige verplichtingen vergelijken. Zo kiest u de makelaar die u op het lijf is geschreven.

Verkoop-makelaars in Heerlen vergelijken begint hier:

Stap 1 van 3

  • In welke gemeente staat het pand dat u wilt verkopen?

Veel gestelde vragen

Nee, het aanvragen van offertes is geheel kosteloos.

U ontvangt maximaal 3 offertes van makelaars uit uw regio.

Nee, het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend en gratis

Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u snel, efficiënt en bovendien gratis meerdere makelaars vergelijken. Door de vaak grote verschillen in tarieven en service, loont vergelijken bijna altijd.

De offertes worden gemaakt door lokale makelaars die thuis zijn in het gebied waar u zoekt. Mensenwerk dus. Daarom duurt het soms even voordat u de verschillende offertes in huis heeft.

Een individuele benadering, afgestemd op uw wensen en persoonlijke omstandigheden, is maat- en mensenwerk. Daarom kan zo maar een paar dagen duren voordat u alles in huis heeft. Als u 5 werkdagen na het laatste contact nog niks heeft ontvangen, neemt u dan aub hier contact met ons.

De snelste en meest effectieve methode om contact met ons op te nemen, vindt u hier.

Makelaars in Heerlen en omgeving